Mine udgifter ved at være opdrætter


Der er mange udgifter som der skal tages højde for som opdrætter, som skal inkluderes i salgsprisen på en hvalp. 


  1. Avlsgodkendelse
  2. Røntgen
  3. Scanning
  4. Herpes vaccine
  5. Fodring af tæve og hvalpe
  6. Rejseudgifter
  7. Køb af avlshunde
  8. Køb parring
  9. Udstyr
  10. Reklamation
  11. Moms
  12. Udarbejdelse af materiale til hvalpekøbere
  13. Uddannelser
  14. Tid og låste perioder


Avlsgodkendelse

Alle mine avls-hunde har været igennem et gennemgående tjek hos dyrlægen med fysisk gennemgang, røntgen og DNA test (se artikel: XXX), og kun godkendte hunde bliver brugt i min avl.

Pris: mellem 4.000 - 6.000 kr.


Røntgen

Ca. en uge før tæven nedkommer, tages et røntgen for at se hvor mange hvalpe der der, for at sikre at der ikke er en hvalp i tæven efter man tror alle hvalpe er født. 


Scanning

Ca. på dag 28 scannes tæven for at bekræfte drægtighed. Dette er vigtigt for at man kan begynde at give en mere målrettet fodring af tæven, da hun typisk ikke viser tegn allered her

Pris: 1.200 kr.


Herpes vaccine

Det anbefales at vaccinere tæven mod herpes to gange

Pris 1.600 kr. 


Fodring af tæve og hvalpe

Jeg fodre med barf (som er råt kød) for at nedsætte risikoen (markant) for allergi og diverse andre sygdomme (fx hoftedysplasi). Jeg bruger Mush som er færdigblandet kød med grønsager mm.. For at sikre mig den mest optimale balance i næringsstoffer. Derudover giver jeg diverse tilskud, igen for at sikre mod potentialle sygdomme og dermed optimal vækst. 

Pris: ca. 10.000 kr.


Køb af parring (hanhund)

Da mit fokus er på sundhed og specielle farver (eksotiske farver), så tager jeg ofte til udlandet for at finde en hanhund. 


Da meget få hunde er røntgen fotograferet og DNA testet for cystinuria type 3, så står jeg selv for udgiften til at teste hanhunden. Hvis han ikke lever op til mine krav, så er det penge spilt. Dette kostede mig sidst 7.000 kr.


Jeg har fx givet 60.000 kr.for 'en parring. 


Moms og reklamation

Da jeg er registeret opdrætter med CVR nummer - så er jeg bundet af købeloven. Dvs. at jeg yder 2 års reklamation på alle mine hvalpe-salg. Og selvom man gør det bedste man kan, så er det stadig genetik - så man kan ikke sikre sig 100% mod sygdomme (kun minimere risikoen så meget som muligt, ved et dybdegående sundhedstjek med røntgen og DNA). 


Udstyr

Dette kan heldigvis genbruges. Dette inkludere hegn, gulv, legetøj, seler, snorer, halsbånd,


Moms

Da jeg er CVR regeisteret, så er jeg også moms-pligtig. det betyder at alle mine priser er inkl. moms, og derfor skal ligge 25% oveni prisen.


Køb af avlshunde

Der er meget få opdrætter i udlandet som laver et gennemgående check og DNA tester for fx cystinuria type 3. Derfor hvis man gerne vil købe en avls-hund i udlandet, så må man tage en risiko ved at på forhånd betale for røntgen og DNA teste for cystinuria type 3. For eksempel betalte jeg 8000 kr. for tjek-op af en potentiel avlstæve i London. Jeg endte ikke med at købe hende, fordi hun ikke opfyldte mine krav til sundhed.


Jeg køber ofte voksne tæver og hanner til mit opdræt, og det gør jeg for at sikre mig at de er godkendt i røntgen. Fordi mange udenlandske opdrættere de ikke røntgenfotografere mor og far-hunden, og dermed er der en større risiko for at den ikke bliver godkendt i mit avls-tjek.


Jeg har hørt flere fortællinger om folk som køber hvalpe fra udenlandske opdrættere, men hvor de så har måtte kasserer dem, fordi de ikke gik igennem avls godkendelse processen.


Tid og låste perioder

Når man har en drægtig tæve, så skal man ikke have nogle vilde planer, da det kan stresse tæven og hun dermed kan absorbere hvalpe i drægtigheden.


Derudover må man ikke få besøg af fremmede de første 3 uger af hvalpene levetid, da tæven skal have ro.


Derefter er der masser af henvendelser som skal besvares og hvalpekøber besøg, ofte flere af slagsen. 


Og man kan ikke tage hjemmefra i mere end 4 timer af gangen. 


Uddannelser

Jeg har brugt 1.000-vis af timer på at læse om franske bulldogs og opdræt og taget adskellige uddannelser for at specialisere mig.

Jeg har blandt andet Opdrætter uddannelsen, kurser indenfor hunde ernæring, genetik, opdragelse, socialisering og fertilitet.

Udarbejdelse af materiale til hvalpekøbere

For at mine hvalpe-købere får den bedste start med deres nye hvalpe(e), så giver jeg gode råd fra alt den viden jeg har tilegnet mig.


Konklusion

Dette er alle udgifer og risikoer som skal inkluderes i den samlet salgs-pris. Fordi det er en ekstra udgift som måske ikke har noget med dette specifikke hvalpe-køb at gøre, men det har noget at gøre med hvad det koster for mig at have den standard som opdrætter som jeg har.


Hello world

KONTAKT OS


Vi er her til at hjælpe

Hello world